Sök

Uppgifter: Northvolt har snart fått in 16 miljarder – klart för fabrik i Skellefteå

NorthvoltBatterierTransport

Peter Carlsson, grundare av Northvolt. Foto: Press samt Jonas Ekströmer/TT

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

Webbredaktör

Peter Carlsson snart i mål med finansieringen till miljardsatsningen.

Peter Carlsson har kämpat för att få in de 16 miljarder han behöver i finansiering för att bygga det som kan bli Europas största batterifabrik i Skellefteå.

Nu rapporterar DI Digital att jättarna Volkswagen och Siemens ställer upp med finansiering och att rundan ska kunna stängas redan innan midsommar.

Därmed ser det ut som att Peter Carlsson har säkrat pengar för att bygga batterifabriken i Skellefteå. Förutom en nyemission har Northvolt även fått lån på 3,7 miljarder från Europeiska investeringsbanken.

I nyemissionen värderas bolaget till över 1 miljard dollar eller över 9 miljarder svenska kronor. Därmed når bolaget en, i vissa kretsar eftertraktad, enhörningsstatus.

Enligt uppgifter till DI Digitial ska både biljätten Volkswagen och Siemens backat med finansiering. Volkswagen ska också vara intresserade av att lägga en stororder på batterier.

Vi har tidigare skrivit om att både Ikea och Stenbeck har varit intresserade av att satsa pengar i projektet.

Northvolts kommunikationschef Jesper Wigardt vill inte kommentera uppgifterna för DI Digital.

I januari kommenterade Peter Carlsson arbetet runt finansieringen såhär för Breakit.

“Det är ett stort intresse för vår runda på 1,5 miljarder euro och förhoppningen är att pengarna ska ha kommit in under våren. Vi diskuterar med en rad olika aktörer men jag vill inte kommentera några specifika investerare”.

Texten uppdateras

Läs mer