Flygresor.se vill göra det enklare att klimatkompensera

Flygresor.se Hållbarhet Transport
Flygresor.se vill göra det enklare att klimatkompensera

Foto: Istockphoto.com

Tobias Blixt

Reporter

Resejämförelsesajten Flygresor.se vill att kunderna ska veta om en resa är klimatkompenserad.

Sajten börjar nu lista vilka flygbolag som klimatkompenserar för sina passagerare tillsammans med priset för bokningen. Dessutom ska användarna direkt vid bokning kunna välja att klimatkompensera för resor, vid de tillfällen de erbjuds av en resebyrå, om det inte redan ingår i biljettpriset.

“Om klimatkompenserade flygresor ska bli standard så måste vi gå före och se till att den verkliga kostnaden inkluderas direkt vid köpet. Det är också viktigt att den som ska boka sitt flyg får transparens även kring hur och vilka flygbolag som aktivt arbetar med klimatfrågor”, säger Kristoffer Rengfors, marknadschef för Flygresor.se i ett pressmeddelande.

Själva klimatkompensationen kommer att visas under funktionen komplettpris, där även pris inklusive bagage visas. Kostnaden för att klimatkompensera tas sedan med till slutförandet av bokningen. Därmed ska användaren inte behöva gå till en annan sajt för att klimatkompensera.

Flygresor.se skriver i pressmeddelandet att resebyråerna AoB och Flygcity är de som erbjuder klimatkompenserade flygbiljetter redan från start. Flygbolag har också möjlighet att skicka data som visar att de redan klimatkompenserar för sina resenärer.

Läs fler artiklar
LÄS MER