Sök

Voi om dödsolyckan i Helsingborg: "Våra tankar går till de anhöriga"

VoiTransportElsparkcykel

Genrebild. Foto: TT

Towe Boström

Towe Boström

Reporter

Dödsolycka med hyrd elsparkcykel i Helsingborg.

En person som färdats på en elsparkcykel har avlidit i en trafikolycka, rapporterar Helsingborgs Dagblad. 

Olyckan inträffade under torsdagskvällen då den 27-åriga mannen ska ha blivit påkörd av en bil i en korsning. 

Eva-Lotta Hermansson Truedsson, pressansvarig vid polisen i Skåne, berättar att det rör sig om en hyrd elsparkcykel.

”Förundersökningsledaren bekräftar att det var en elsparkcykel av hyrd modell”, säger Eva-Lotta Hermansson Truedsson.

Hon bekräftar också för Breakit att det var en för staden ny hyrtjänst. 

Voi är i dagsläget det enda företaget som etablerat sig i Helsingborg, och de rullade ut under förra veckan. 

Kristina Hunter Nilsson, pressansvarig på Voi, kommenterar händelsen. 

"Vi beklagar det inträffade, våra tankar går till familj och anhöriga. Det här en allvarlig olycka och vi är i kontakt med instanser för att få mer information kring det inträffade. När vi vet mer återkommer vi. Polisutredningen är pågående", säger Kristina Hunter Nilsson. 

Polisen utreder olyckan och vill ta del av eventuella vittnesmål för att få klarhet i vad som hänt.

"Det är en brant backe elskortern färdades nedför. Vi vet inte riktigt hur det gått till", säger Eva-Lotta Hermansson Truedsson. 

Uppdatering: Voi har i ett officiellt uttalande till Breakit bekräftat att det var en av deras sparkcyklar som var inblandade i olyckan:

"Vi beklagar det inträffade, våra tankar går till familj och anhöriga. Det här är en allvarlig olycka och vi är i kontakt med myndigheter för att få mer information kring det inträffade. Vi kan nu bekräfta att en el-scooter från vår flotta varit involverad. Vi samarbetar fullt ut med polisen i den pågående utredningen för att skapa oss en bild av vad som inträffat.

Trafiksäkerhet är en väldigt viktig fråga för oss. Vi kommer att vara delaktiga i, samt följa upp utredningen och säkerställa att vi gör allt vi kan för att proaktivt minska olyckor och förstärka säkerheten, oavsett färdsätt, tillsammans med myndigheter och andra aktörer.

VOI är, sedan starten förra året, i dialog med myndigheter och organisationer, bland annat Transportstyrelsen och Trafikverket, för att säkerställa att våra fordon framförs på ett hållbart sätt tillsammans med andra fordon såsom bilar i våra stadsmiljöer. Vi kommer fortsätta den dialogen och driva vidare säkerhetsfrågan, som delvis kräver lagstiftning men även proaktiv och långsiktig kommunikation med åkare och andra trafikanter."

Läs mer