Sök

Voi tar hem mångmiljonkontrakt från Stockolms stad

VoiTransport

Foto: Press

Towe Boström

Towe Boström

Reporter

"Det finns stora intäkter".

Vi har tidigare berättat att snabbväxande Voi har flera järn i elden. Utöver sina elscooters breddas även flottan med elcyklar och eldrivna lådcyklar.

Nu står det klart att Voi landat ett riktigt tungt avtal med Stockholms stad om elcyklarna. Det handlar om en upphandling av ett nytt hyrcykelsystem som sträcker sig under sju år och beräknas generera 400 miljoner kronor till Voi, rapporterar Di Digital.

Voi kommer att släppa en ny app för elcyklarna och kunderna kommer exempelvis kunna välja att betala per dygn eller med säsongskort. Enligt Stockholm Stad kommer 7.500 elcyklar och 500 lådcyklar finnas tillgängliga för utlåning året runt. Ett årskort kommer att landa under 500-lappen och runt 45.00 abonnemang beräknas säljas, enligt Di.

Carl Vernersson är  affärsutvecklingschef på Voi.

"Jag ska inte sticka under stol med att det här är en stor upphandling som vi är väldigt glada över att vinna, för det finns stora intäkter. Men vi ser framför allt på det här som ett sätt att lära oss mer om stora elcykelsystem”, säger Carl Vernersson till Di.

I och med upphandlingen tar Voi även över driften av reklamskyltar, något som uppges ha lämnats över till en partner.

I ett pressmeddelande från Stockholms stad framgår det att Voi kommer att samarbeta med  UIP Holding AS.

Daniel Helldén (MP) är trafikborgarråd.

”I den moderna staden ska det vara lätt att byta mellan olika transportslag. Då underlättar det med lånecyklar, där du inte behöver komma ihåg var du parkerat din cykel och kan välja att cykla bara en delsträcka av din resa”, säger Daniel Helldén.

De första cyklarna ska kunna användas från juli och planen är att systemet ska vara helt utrullat under nästa år. 

Läs mer