Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Swedbank satsar i företaget bakom Mina Tjänster som tar in 60 miljoner kronor

Joakim Sjöblom och Jonas Karles, båda medgrundare av Mina Tjänster. Foto: Erik Wisterberg.

Får in tunga pengar.

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

nyheter@breakit.se

Swedbank investerar i fintech-bolaget Minna Technologies som nu ska skala upp sin verksamhet och expandera i Europa. Swedbank är sedan tidigare delägare i Minna, som står bakom abonnemangstjänsten Mina Tjänster. Funktionen hjälper kunderna att hålla koll på vilka abonnemang de har och att säga upp de inte behöver.

Redan för två år sen satsade Swedbank 15 miljoner på Minna Technologies och nu fortsätter alltså satsningen. I den här rundan tar Minna in 60 miljoner.

“Den här investeringsrundan gör det möjligt för oss att skala upp verksamheten och sätta
våra europeiska expansionsplaner till verket," säger Joakim Sjöblom, vd och medgrundare.

"Våra nuvarande partnerskap med banker har bevisat att abonnemangshantering är uppskattat av bankkunder, och att det är en väsentlig del av internetbanken.” 

Förutom Swedbank investerar även Zenith Group, med Tommy Jacobson som styrelseordförande, och kortföretaget Visa i samband med att Minna i rundan.

"Vårt partnerskap med Minna Technologies hjälper till att framtidssäkra vår affärsmodell samtidigt som det ökar vårt kundvärde. Deras abonnemangstjänst "Mina tjänster" har till exempel redan hjälpt våra privatkunder att spara 50 miljoner kronor. Vi ser en mycket stor potential i vårt partnerskap med Minna Technologies, och är mycket glada över att få vara en del av deras fortsatta expansion och utveckling framåt", säger Lotta Lovén, Head of Digital Banking på Swedbank.

Läs mer