Voi värvar topp-trio

Voi Transport
Voi värvar topp-trio

Foto: Press

Tobias Blixt

Reporter

Den svenska startupen Voi befinner sig just nu i en storsatsning och ska expandera kraftigt.

Nyligen meddelade bolaget att de laddar för en lansering i Tyskland, samtidigt som de ska anställa 120 nya personer

Som en del i den fortsatta expansionen har Voi också anställt en trio nya toppchefer som ska hjälpa till att nå de snabba tillväxtmålen.

Björn Idren ansluter som ny Head of business intelligence & analytics och kommer närmast från musikstartupen Soundtrack your brand. Han får sällskap av den nya PR-chefen Kristina Hunter Nilsson, med bakgrund från Heineken, Tomtom och Takeaway.com, liksom den nya teknikchefen Mikael Söderberg.

Mikael Söderberg var tidigare utvecklingschef för automotivedivisionen på mjukvarujätten Luxoft.

“Vi bygger ett starkt team som säkerställer att vi kan uppnå vår målsättning av att vara det snabbast växande elscooterbolaget i Europa, samt det mest ansvarstagande", säger Fredrik Hjelm, vd och medgrundare på Voi Technology i ett pressmeddelande och fortsätter..

"Mikael, Björn och Kristina är alla extremt erfarna av att bygga europeiska bolag med stark dragningskraft för konsumenter och förstår att sättet Voi expanderar på är minst lika viktigt som takten.”

Voi lanserade i Sverige i september förra året. I slutet av maj ska de finnas i totalt 18 olika städer i Europa. För att finansiera den aggressiva expansionen har de plockat in hela 83 miljoner dollar i kapital, motsvarande cirka 760 miljoner kronor.

Läs fler artiklar
LÄS MER