Sök

Bintel vill digitalisera din soptunna – nu satsar Almi

Almi InvestBintelHållbarhet

Foto: Press

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

Webbredaktör

"Ligger helt rätt i tiden."

Helsingborgsföretaget Bintel har utvecklat ett system som kopplar upp din soptunna mot nätet och göra det lättare att se när den ska tömmas. Med hjälp av ett reglage på soptunnan kan kunden lätt ange om det är dags, och informationen skickas sedan till en server där renhållningsbolagen lätt kan planera vilka soptunnor som ska tömmas och vilka rutter som sopbilarna ska åka. 

Tanken är att systemet både ska spara pengar och bidra till en bättre miljön. Färre tömningar innebär nämligen färre sopbilar på vägarna. 

Nu investeras 8 miljoner kronor i bolaget, varav hälften kommer från Almi Invest. Även privatinvesterarna Erik Urnes och Philip Abdon går in med pengar.

"Bintel ligger helt rätt i tiden med sitt system som passar framtidens uppkopplade smarta städer," säger Ann-Sofie Hörlin, investment manager på Almi invest.

"Det är ett utmärkt sätt att hjälpa företag och kommuner att minska sin miljöpåverkan."

Bintel har redan genomfört ett framgångsrikt testprojekt med Helsingborgs kommun och med nya pengar i kassan siktar man nu på att nå kommunala renhållningsbolag som första kunder.

"VI är mycket glada över att ha fått in Almi Invest som ny investerare," säger Bintels vd Tom Johansen i ett pressmeddelande.

"Med deras kapital och kompetens i ryggen kan vi nu ta nästa steg i vår utveckling."

Läs mer