Stravito får in 58 miljoner till sin interna sökmotor – backas av Hagströmer

CreadesInventure

Sven Hagströmer, till vänster, och Thor Olof Philogéne och Sarah Lee, grundare av Stravito. Foto: Press

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

Webbredaktör och Nyhetschef

Deras interna sökmotor får in nya pengar.

Stravito har skapat en intern sökmotor för företag där sälj- och marknadsinformation lagras och görs sökbar för alla anställda i företaget. Idéen är att kunskaperna stannar kvar i bolaget även om de anställda byter jobb. Systemet ska göra det lättare för bolagen att jobba mer datadrivet och och utveckla bättre marknadsstrategier.

Nu får de in en rejäl pengapåse när Amsterdam-baserade Henq, tillsammans med Sven Hagströmers Creades och Inventure går in med 58 miljoner kronor i bolaget. Totalt har bolaget tagit in 80 miljoner i riskkapital sedan starten.

“Stravito uppfyller allt vi söker hos ett bolag i tidigt skede: en exceptionell blandning av individuell entreprenöriell talang, banbrytande teknologi – och framförallt – en solklar nytta för kunden," säger John Hedberg, vd på Creades och fortsätter:

"Vi är mycket imponerade av resultaten hittills, men ännu gladare över att vi får vara med på resan framåt."  

Bolaget grundades för två år sen av Thor Olof Philogéne och Sarah Lee, båda med bakgrund på Izettle.

"Tittar vi globalt på samtliga branscher köps det in research- och marknadsdata för 58 miljarder dollar årligen", säger Thor Olof Philogéne en av Stravitos grundare.

"Hur man sen använder den här informationen avgör dessa bolags förmåga att överleva."

Sedan grundandet har de lyckats knyta till sig sju globala konsumentvarubolag, bland dem Danone (som kanske mest är kända för yoghurt för gemene man.)

Läs mer