Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Mohamed Jimales getprojekt misslyckades

Mohamed Jimale. Foto: Jonas de Lange.

Hundratals investerare riskerar att drabbas när över 700.000 kronor saknas.

Tobias Blixt

Tobias Blixt

tobias.blixt@breakit.se

Reporter

Mohamed Jimale lanserade 2016 investeringsplattformen och bolaget Ari.farm. Idén var att användarna skulle kunna investera i getter i Somalia med chans till framtida avkastning.

Avkastningen skulle komma från exempelvis mjölkförsäljning eller genom möjligheten att sälja vidare getterna eller dess framtida avkomma. De som investerade skulle också kunna följa getterna i en app.

Idag skriver Di Digital att bolaget, som har bytt namn till Agrikaab, stängde sin get- och fårfarm i Somalia i december förra året. Det innebär att hundratals av bolagets kunder drabbas när utbetalningarna uteblir.

Grundaren och vd:n Mohamed Jimale säger till Di Digital att bolaget saknar 742.000 kronor av kundernas pengar som har investerats, skriver sajten. Totalt är det hälften av pengarna som användarna har investerat i Agrikaab som riskerar att aldrig kunna återbetalas.

”Jag har tyvärr inget stort hopp om att vi kommer att få pengarna. Men vi har förklarat för kunderna att vi tar ansvar för förlusten och att vi kommer att betala om vi får extern finansiering, eller bra vinst från andra projekt vi driver”‚ säger Mohamed Jimale till Di Digital och fortsätter.

”Jag känner i efterhand att vi tog för mycket risk som företag utan att hjälpa kunderna att förstå risken. Men vi har gjort allt vi kunde i ett svårt område.”

I augusti 2018 hade 500 personer investerat pengar genom bolagets plattform.

Läs mer