Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Här är deras största privata investering: "Toppen av idioti”

Artikel bild

15 sekunder. Så lång tid tog det för Avito-grundarna Filip Engelbert och Jonas Nordlander att bestämma sig för att investera i bitcoin-bolaget KNC Miner.

Stefan Lundell

Stefan Lundell

stefan@breakit.se

Medgrundare och reporter

”Det är en av de största privata investeringar vi gjort och den gjordes på ungefär 15 sekunder”, säger Filip Engelbert med ett skratt och tillägger:

”När man gör den typen av snabba investeringsbeslut så vet man att man nått toppen av idioti”.

Han och Jonas Nordlander fick loss runt 200 miljoner kronor när de för ungefär ett år sedan sålde en del av sina Avito-aktier.

En del av pengarna har gått till investeringar i olika techbolag varav alltså KNC Miner är ett. Jonas Nordlander uppger att investeringen i det svenska bitcoinbolaget ligger på runt 5 miljoner kronor.

Det började med att Filip Engelbert läste en artikel om att KNC Miner sökte kapital och ringde investmentbanken som ansvarade för finansieringsrundan. Det visade sig att rundan skulle stängas redan samma dag.

”'Klart vi ska vara med', sa Jonas när jag ringde honom. Sedan tänkte vi inte mer på det och jag ringde investmentbanken och sa ja”, berättar Filip Engelbert som poängterar att han normalt inte brukar ta så snabba investeringsbeslut.

LÄS MER: "Har varit många tillfällen då vi känt att nu skiter vi i det här"

LÄS MER: "Rekordår för Avito - siktar på börsen"

Läs mer