Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

De förstärker Pink Programmings styrelse

Influencer Marketing-experten Apollonia San Contreras från hjälmbolaget Hövding och analytikern Farnaz Motamediyan från iZettle Foto: Pressbild

Organisationen Pink Programming, som ska locka kvinnor till programmering, förstärker styrelsen.

Caroline Englund

Caroline Englund

caroline@breakit.se

Reporter

De som rekryterats är analytikern Farnaz Motamediyan från Izettle och Influencer marketing-experten Apollonia San Contreras från hjälmbolaget Hövding.

Pink Programming satsar nu på expansion och hoppas att de nya styrelsemedlemmarna ska ge varumärket en skjuts.

“Nu gäller det att sprida varumärkets identitet och värderingar för att fortsätta locka fler kvinnor till tech branschen och göra det tillgängligt för alla. Jag är väldigt glad och stolt över att få vara med på den resan”, säger Apollonia San Contreras i ett pressmeddelande.

Breakit har tidigare berättat om Farnaz Motamediyan som kom till Sverige från Iran och fick toppjobb. Nu vill hon locka nyanlända kvinnor till techbranschen.

“Jag minns att jag kände mig väldigt ensam som kvinna när jag studerade till programmerare och även nu i branschen och det vill jag förändra i min roll som styrelsemedlem. Jämställdhet är en viktig fråga för mig som är i linje med Pink Programmings värderingar", säger hon i ett pressmeddelande.

Läs mer