Tidigare SUP46-bossen Daniel Sonesson tar över rodret på Defentry

DefentryIT-säkerhet

Foto: Press.

Sara Lindmark

Sara Lindmark

Reporter

Framtidens brott kommer ske online. Det är den tidigare SUP46-bossen Daniel Sonesson, övertygad om. Nu blir han ny vd på cybersäkerhetsbolaget Defentry.

Startuphubben SUP46 grundades 2013 och har blivit en katalysator för Stockholms startupscen. Många svenska startups har börjat sin resa i bolagets kontorshotell.

I oktober förra året slutade Daniel Sonesson som vd för SUP46 efter bara ett år på posten. Då hade han inte bestämt sig för vad han skulle göra härnäst, men nu har framtidsplanerna klarnat.

Daniel Sonesson blir ny vd på Defentry, en startup inom cybersäkerhet. Affärsidén går ut på att skydda företagsdata genom att varna då identiteter eller privata uppgifter används eller säljs på svarta marknaden.

“Defentry gör något mycket viktigt och de gör det briljant. Cybersäkerhet kunde inte vara mer aktuellt. Id-kapningar och stulen data som exploateras tilltar i både problematik och omfång. Med Defentrys lösning, team och vision står bolaget inför den inspirerande uppgiften att säkra alla människors digitala avtryck och identiteter”, säger Daniel Sonesson i ett pressmeddelande.

Bolaget grundades 2015 och omsatte 9 miljoner under 2017.

“Det är i särklass bland de mest spännande bolagen jag sett på den vibrerande startupscenen. När jag fick frågan om jag ville ta Defentry till nästa nivå var det en utmaning som ligger mig varmt om hjärtat", säger Daniel Sonesson.

Förutom SUP46 har han haft chefspositioner på Linkedin och Blocket.

 

Läs mer