Isabella Löwengrips klon ska återuppstå: "Har lite problem med hennes ansikte"

Löwengrip invest Sociala medier Influencer
Isabella Löwengrips klon ska återuppstå: "Har lite problem med hennes ansikte"

Isabella Löwengrip vill "klona" sig själv i sociala medier.

Caroline Englund

Reporter

Isabella Löwengrips klon Gabrielle är inte död. Hon väntar bara på ett nytt ansikte. Det meddelar Simon Sjögren, operativ chef på Löwengrip Invest.

Många höjde på ögonbrynen i höstas när entreprenören och investeraren Isabella Löwengrip berättade om sin nya, ganska ovanliga, plan. Att bli världens mäktigaste kvinna – genom att klona sig själv i sociala medier.

I en Intervju i Breakits podcast berättade Isabella Löwengrip att hennes team har samlat in data baserat på hennes aktiviteter i sociala medier och skapat Isabella–avatarer som ska verka i olika länder. Tanken är klonerna ska finnas på exempelvis Instagram och bete sig på ett sätt som de tror att följarna gillar.

”Nu gäller det att ta all den här datan, all historik om vad folk gillat under mina 13 år, och komprimera och använda det här i framtiden när vi skapar våra avatar-konton”, sa hon i podden.

Först ut att lanseras var Gabrielle Löwengrip i New York. Enligt beskrivningen på Instagram är hon en “robot-influencer” med fokus på skönhet. Den första bilden på kontot lades upp 19 november och föreställer en siluett i ett badkar bakom ett fönster med utsikt över Manhattan.

Löwengrips tilltag blev snabbt omtalat, och även hånat, bland annat av poddprofilerna Alex Schulman och Sigge Eklund som skapade egna kloner (Felix och Pagge) och började interagera med Gabrielle på Instagram.

Men sedan dess har inte särskilt mycket hänt. Gabrielle har bara lagt ut 10 bilder sedan lanseringen, den sista lades ut 6 december. Klonen har nu 16.500 följare vilket är en bråkdel av äkta Löwengrip som har 460.000 följare.

Men enligt Simon Sjögren som är operativ chef på Löwengrip Invest är satsningen inte nedlagd.

“Gabrielle har inte dött, vi har bara lite problem med att få till hennes ansikte. En 3D-artist jobbar med det just nu och vi kommer snart att lansera det. Men hon har tagit en paus fram tills dess, säger han.

Isabella Löwengrip berättade själv på sitt Instagram-konto i november att hon inte gillade Gabrielles utseende.

“Hon ser inte så inspirerande ut, hon ser ut som en zombie!”, skrev hon då.

Gabrielle Löwengrips profilbild på Instagram är just nu en mörk siluett.

Läs fler artiklar
LÄS MER