Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Voi stänger ny jätterunda – tar in 278 miljoner

Vois grundarkvartett. Foto: Press.

Det svenska elscooterbolaget fyller kassan – rejält.

Jon Mauno Pettersson

Jon Mauno Pettersson

jon@breakit.se

Chefredaktör

Elscooterbolaget Voi är ett av Sveriges just nu snabbaste växande techbolag. Företaget, som med hjälp av en app låter människor hyra elsparkcyklar som är utplacerade runt om i storstäderna, har sedan i somras hunnit med att grundas, få in 450 miljoner kronor i riskkapital från investerare som Cristina Stenbeck och Tinder-grundaren Justin Mateen, samt expandera till en rad svenska och europeiska städer.

Nu står det klart att resan fortsätter i samma snabba takt.

I natt meddelade Voi att bolaget tar in ytterligare 30 miljoner dollar, motsvarande cirka 278 miljoner kronor, i en ny finansieringsrunda. Förutom befintliga investerare kommer pengarna från det svenska riskkapitalbolaget Creandum och tyska Project A.

Pengarna ska användas till fortsatt europeisk expansion och produktutveckling.

”Vi kliver bara in på marknader där vi är efterfrågade och har en genuin roll att spela”, säger Vois vd Fredrik Hjelm i en kommentar.

I ett pressmeddelande konstaterar Voi att bolaget idag har 400.000 användare, som tillsammans har åkt 750.000 resor med Voi-scootrar runt om i världen.

Voi är dock inte ensamma på marknaden. Bland konkurrenterna återfinns exempelvis jättar som Lime, som nyligen lanserade i Stockholm, och Bird. Lime har sedan tidigare tagit in hisnande 3,6 miljarder kronor i riskkapital, medan Bird nyligen tog in en runda på 2,7 miljarder kronor.

Nyligen rapporterades det att Voi kan komma att slås ihop med den tyska konkurrenten Tier, med anledning av den tuffa konkurrensen på marknaden.

Läs mer om Vois snabba resa här och missa inte vår stora intervju med grundarna här.

Imorgon, den 5 mars, är Vois medgrundare Douglas Stark med på Breakits nya transport-event Swooosh 2019 och pratar om deras snabba framfart. Läs mer och boka biljett till Swooosh här. 

Läs mer