Sök

Brand på Vois kontor – el-sparkcykel började plötsligt brinna

VoiElscooterElsparkcykel

Foto: Press / Elliot Nyhlin

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

"Ingen kom till skada."

Den snabbväxande svenska startupen Voi drabbades under gårdagen av en olycka inne i sina lokaler hos startup-huben Workaround på Kungsholmen i Stockholm.

Enligt uppgifter till Breakit rörde det sig om en sparkcykel som av oklar anledning fattade eld kring 17:30-tiden, med branddoft och rök som spred sig i byggnaden.

“Det stämmer. Vi hade en mindre olycka när en av våra skotrar reparerades i verkstaden igår. Situationen hanterades snabbt i enlighet med vårt brandprotokoll och ingen kom till skada”, skriver Caroline Hjelm, kommunikationschef på Voi i ett mejl till Breakit när vi frågar om olyckan.

Det är ännu inte känt hur olyckan kunde inträffa enligt Voi, men Caroline Hjelm meddelar att de undersöker vad som orsakade olyckan.

“Detta påverkar inte vårt arbete mer än att vi grundligt kommer att undersöka hur olyckan kunde inträffa”, skriver hon.

Enligt ett mejl som skickats ut till berörda personer på startup-huben där Voi huserar ska det ha varit kraftig rökutveckling i samband med olyckan. Brandkåren ska även ha kommit till platsen, men olyckan ska inte ha någon påverkan på möjligheten att arbeta i lokalerna.

“Brandmännen bekräftade att det går bra att arbeta i era kontorsrum och till imorgon ska röken ha rensats ut helt ur trapphuset också. Vi tar extra försiktighetsåtgärder med omedelbar verkan för att säkerställa allas säkerhet, även för framtiden", står det i mejlet.

Förra året tog Voi in över 450 miljoner kronor i riskkapital. Bland investerarna finns en rad kända namn, bland annat Cristina Stenbeck.

Den 5 mars är Vois medgrundare med på Breakits nya transport-event Swooosh 2019 och pratar om deras snabba framfart. Läs mer och boka biljett till Swooosh här. 

Läs mer