Sök

Blocket köper upp startupen Qasa: ”En fantastisk produkt”

QasaBlocketUppköp

Jon Mauno Pettersson

Jon Mauno Pettersson

Chefredaktör

Hyrsajten Qasa köps upp av Blocket.

Qasa är en startup som har byggt en digital plattform för uthyrning av bostäder. Tanken är att tjänsten ska matcha ”rätt bostad till rätt hyresgäst”.

Nu står det klart att Blocket köper upp hela bolaget.

De två bolagen har sedan tidigare haft ett samarbete.

”Teamet bakom Qasa har byggt en fantastisk produkt och samarbetet har varit mycket framgångsrikt. Vi ser en tydlig efterfrågan hos våra användare att nyttja Qasas trygga tjänster såsom betalgaranti och hantering av utbetalningar och samtidigt nå ut till Blockets stora publik”, säger Robin Suwe, affärsområdeschef Blocket Bostad.

Qasas medgrundare Mattia Tosti kommenterar affären så här:

"Det är en fantastisk känsla, nu har vi alla förutsättningar för att göra skillnad och hjälpa fler hyra eller hyra ut boende på ett smidigt och säkert sätt. Vi har redan börjat utlysa flera tjänster för att bredda teamet och förbereda inför expansionen som väntar", säger han.

Mattia Tosti vill inte avslöja vad prislappen landat på, när Breakit når honom. Men han berättar att diskussionerna om ett uppköp pågått en länge tid. 

”Det har funnits en långsiktig tanke om det, sedan har det gått snabbare än vi trott för att det har fungerat så bra. Det har inte funnits någon anledning att vänta", säger Mattia Tosti.

”Nu kommer det att gå jättesnabbt för oss och vi kommer att utveckla många tjänster. Det öppnar upp många spännande möjligheter”,

Under förra året omsatte Qasa runt 6 miljoner kronor. 

Qasa ägdes, förutom av grundarna, även av investerare som Claes Dinkelspiel, Lars Lindgren, Bo Mattsson, DHS och J12 Ventures.

Hemnet var tidigare ägare i Qasa, men valde senare att lämna bolaget.

Läs mer