Källor: Nu är Bonnier ute ur matchen i kampen om Hemnet

Källor: Nu är Bonnier ute ur matchen i kampen om Hemnet

Stefan Lundell

Medgrundare och innehållschef

Nu slåss riskkapitalbolaget Nordic Capital med norska mediekoncernen Schibsted om bostadssajten.

Det är tidningen Dagens industri (artikel bakom betalvägg) som avslöjar att mediejätten hoppat av budstriden om Hemnet. Enligt tidningen är det oklart vad den direkta anledningen är till att Bonnier gett upp. DI anger två möjliga orsaker. Antingen har Bonnier inte uppträtt tillräckligt professionellt i förhandlingarna eller så har de nuvarande ägarna begärt för mycket betalt.

Det var i början av maj som norska Schibsted lade ett bud på samtliga aktier i Hemnet värt 1,5 miljarder kronor. Men budet var bara förankrat hos två av de fyra ägarna av Hemnet och efter någon månad dök det upp nya friare till bostadsajten.

Enligt Breakits källor har riskkapitalbolaget Nordic Capital samt Bonnier tillsammans med riskkapitalbolaget EQT också varit med i budgivningen. Men nu uppger alltså DI att Bonnier och därmed sannolikt också EQT kastat in handduken. 

Fortfarande är dock Nordic Capital kvar i striden, vilket Breakits egna källor också bekräftar.

De nuvarande ägarna till Hemnet är branschorganisationerna Mäklarsamfundet och Fastighetsmäklarförbundet samt mäklarbolagen Svensk Fastighetsförmedling och Swedbank Fastighetsbyrån.

Läs fler artiklar
LÄS MER