Sök

Mobiloperatören Mybeat vill utmana jättarna – fyller stridskassan

MybeatMobilt

Foto: Press / Istockphoto

Sara Lindmark

Sara Lindmark

Reporter

Mybeat vill utmana de traditionella telekomjättarna. Nu tar bolaget in 8 miljoner kronor från bland annat Almi invest.

Kopparbergsbaserade Mybeat vill utmana de etablerade telefonijättarna på marknaden med ett abonnemang utan bindningstid. Bolaget har även valt att satsa på att sälja begagnade mobiltelefoner, som återställts med nya skärmar och batterier. Om telefonen går sönder ska kunderna dessutom ha möjlighet att få den lagad inom 48 timmar genom ett samarbete med Mobilverkstan.

Grundarduon Fredrik Horn-Berlin och Tore Kristoffersen lärde känna varandra för över tio år sedan. Den förstnämnda var vd för Hello, ett norskt telekombolag, där Tore Kristoffersen var delägare.

För några år sedan flyttade Fredrik Horn-Berlin hem till Sverige efter 18 års erfarenhet av it- och telekombranschen i Norge. Han och Tore Kristoffersen bestämde sig för att dra igång en egen mobiloperatör i Sverige med Telenors nät.

Mybeat konkurrerar med andra mobiluppstickare såsom Fello, Hallon och Vimla.

“Men av de bolagen är det bara Fello som är fristående, övriga ägs av de stora bolagen. Vi såg att det finns ett behov av fler aktörer som kan göra saker lite annorlunda med transparens. Du ska kunna säga upp och byta avtal när du vill och kunna få svar på dina frågor genom en väldigt bra kundservice”, säger Fredrik Horn-Berlin.

Tjänsten smögs igång för 2,5 år sedan och är uppe i 3.500 kunder på privat- och företagssidan. Nu tar bolaget in 8 miljoner kronor via en nyemission för att kunna öka takten, bland annat genom satsningar på sälj, marknadsföring och support.

Almi invest går in med 3 miljoner kronor.

“Den ökade rörligheten på den svenska mobilmarknaden ger utrymme för nya aktörer. Mybeats vassa team har gedigen erfarenhet av mobiltelefoni från den norska marknaden. Detta tillsammans med en grön profil ger Mybeat goda möjligheter att utmana de stora jättarna”, säger Jenny Engerfelt, investeringsansvarig på Almi invest.  

Resterande pengar kommer från norska investmentbolag och affärsänglar, däribland tre personer med kopplingar till Gleditsch-familjen, Bjørn Ole Gleditsch, Anne Gleditsch och Kari Anette Jakobsen.

Familjen Gleditsch har kopplingar till det globala målarföretaget Jotun, som grundades av Odd Gleditsch 1926.

Läs mer