De ska driva SUP46s Femtech vidare – "Kommer se annorlunda ut"

SUP46 Femtech
De ska driva SUP46s Femtech vidare – "Kommer se annorlunda ut"

Andriana Pateraki och Johanna Wollert Mellin.

Towe Boström

Reporter

Nu kommer Femtech tillbaka med två nya eldsjälar vid rodret.
"Strukturen kommer att vara annorlunda än tidigare", säger Andriana Pateraki.

Det har gått snart fyra år sedan startuphubben Sup46 började med eventet Femtech. Under åren har många framträdande kvinnor äntrat scenen och delat med sig av sina erfarenheter och tips.

Eldsjälarna Tatjana Choudhary, Maral Kalajian och Elin Hammarberg drev fram tills i våras satsningen som syftar till att stärka och lyfta fram starka kvinnor inom tech. 

Nu står det klart vilka som tar över stafettpinnen. 

Det blir Johanna Wollert Melin, grundare av Trice Imaging, som driver eventet vidare tillsammans med Andriana Pateraki som är eventmanager på Sup46.

LÄS MER: Deras startup Trice kom till av en slump - nu räddar den liv

Enligt duon kommer strukturen att se annorlunda ut framöver.

”Vi har lyssnat på feedback och kommer att fokusera på användbart innehåll i en öppen och icke dömande miljö, där kvinnor kan mötas, lära känna varandra och lära sig mer om den svenska techscenen”, säger Andriana Pateraki.

Johanna Wollert Melin kommer att bli den som leder samtalen i rollen som moderator. Hon tycker att Sup46 har lyckats skapa en trygg plats för kvinnor att adressera de problem och utmaningar de möter i techbranschen.

"Eventen är packade med kvinnor som kommer för att känna inspiration, och teamet har lyft kvinnliga nyckelfigurer inom tech som delat sina historier och svårigheter i en trygg och öppen miljö", säger hon och fortsätter:  

”Som en entreprenör som arbetar inom tech är jag medveten om de svårigheter som kvinnor möter, och hur landskapet ser ut idag. Jag är exalterad över att se hur vi kan ta det här vidare".

Läs fler artiklar
LÄS MER