Ridsports-appen Ztable fyller på kassan och blickar utanför Sverige

Almi InvestZtableHästar

Ingrid Sundqvist, Erika Hjerten oh Totta Ogander. Hästens namn är Quiz Kid.

Towe Boström

Towe Boström

Reporter

Ztable tar in 5 miljoner kronor för att erövra fler hästländer.
”Nu kan vi ta nästa steg i vår utveckling och börja lansera appen i större skala," säger vd:n Ingrid Sundqvist.


Det har gått ett och ett halv år sedan Ingrid Sundqvist lanserade sin ridsports-app Ztable. I en tid där app-segmentet fullkomligt exploderat saknade hon en självklar samlingsplats för hästälskare.

”Jag tänkte att det var väl sjutton att det inte finns något för ridning", berättade Ingrid Sundqvist.

Hon gjorde slag i saken och skapade Ztable tillsammans med Erika Hjerten och Totta Ogander.

Appen erbjuder en träningsdagbok som låter ryttare logga sin utveckling, sätta mål och följa upp statistik. Ztable har byggt upp ett bibliotek av inspirerande ridövningar, exempelvis videos, med kända profiler som delar sina bästa tips. Här finns även ett socialt community där användarna kan kommunicera med varandra.          

Nu är bolaget redo för en internationell satsning och fyller på kassan med 5 miljoner kronor för att satsa på vidareutveckling och marknadsföring.

Almi Invest går in med 2 miljoner kronor i rundan som även lockar privatinvesterare som Evolution Gamings grundare Fredrik Österberg och Marcus Schiller.

”Nu kan vi ta nästa steg i vår utveckling och börja lansera appen i större skala," säger Ingrid Sundqvist.

Appen har tidigare tagit in 3 miljoner kronor och har hittills laddats ned över 40.000 gånger. Nu utvecklas en premiumversion för att locka fler användare såväl i Sverige och internationellt.

"Vi ryttare är extremt passionerade och engagerade. Det är klart att vi vill ha smarta digitala lösningar för vår sport, och det är kul att även investerarna har fått upp ögonen för denna stora målgrupp", säger Ingrid Sundqvist.

Karin Edström är investeringsansvarig på Almi Invest.

”Trots den stora spridningen av sporten har det länge saknats digitala lösningar för ryttare. Teamet bakom Ztable är erfarna ryttare och appen är utvecklad för att lösa de behov och utmaningar de har sett under sina liv som ryttare”, säger Karin Edström.

Andra satsningar inom segmentet är Sellamigo som ska stoppa sadeltjuvar, e-handelssajten Horsemeup och Book a Horse som knyter samman hästmänniskor. 

Läs mer