Shopit ska utmana Pricerunner – backas av Almi invest

Shopite-handelshopit

Mathias Axlén, vd och grundare på Shopit. Foto: Press

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

Webbredaktör

“Det finns ett stort behov av att effektivisera e-handeln.”

Mathias Axlén är en veteran i techbranschen och har drivit bolag i Växjö-trakten under 20 års tid. 2015 sålde han e-handelsplattformen Sitedirect till Ninetech och sedan dess har han jobbat på sitt nya projekt – shoppingsökmotorn Shopit.

Enligt egen utsago har han satsat drygt 25 miljoner kronor på bolaget – ur egen ficka.

Nu investerar Almi Invest 3,3 miljoner i en nyemission som totalt omfattar 6,7 miljoner. Med på investerarfärjan är också Softhouse invest.

Shopits plattform samlar automatiskt in data om produkter, varumärken och butiker online i hela världen. I dagsläget omfattar den 50.000 produktkategorier men målet är att kunna samla 1 miljard produkter. Tekniken har utvecklats med hjälp av bland annat smarta algoritmer och "natural-text-analysing".

Det är där den stora fördelen finns för Shopit. Eftersom de har automatiserat hela processen ska företaget lättare kunna skala affären utan att behöva lägga massa manuellt arbete på att utöka antalet kategorier.

“Det finns idag ingen söktjänst för online-shopping där konsumenten kan hitta alla typer av produkter”, säger Robert Wahlquist, Investment Manager, Almi Invest.

“Här har Shopits innovativa lösning stor potential att ta betydande marknadsandelar.”

Mathias Axlén kommenterar den nya investeringen:

“Vi är väldigt glada över att ha fått in Almi Invest som ny investerare”, säger han.

“Med dem och Softhouse Invest ombord kan vi ta nästa steg i vår utveckling och börja lansera vår produkt.”

En första version av tjänsten kommer att lanseras under våren med Sverige i första ledet.

“Det finns ett stort behov att effektivisera e-handeln för slutkonsumenten som snabbt vill hitta rätt produkt, till rätt pris och inte minst ta beslut med korrekt produktinformation”, säger Henric Westergren, Investerare, Softhouse Invest.

Läs mer