Nu slår Trustbuddy-grundaren tillbaka - kräver miljonfallskärm

Trustbuddy
Nu slår Trustbuddy-grundaren tillbaka - kräver miljonfallskärm

Jens Glasö, grundare Trustbuddy. Foto: Skärmdump Youtube

Stefan Lundell

Medgrundare och reporter

Trustbuddy-grundaren Jens Glasö stämmer sitt gamla bolag i norsk domstol.

Nu tar härvan i den konkursade låneförmedlaren Trustbuddy en ny vändning. Styrelsen för Trustbuddy med ordföranden Simon Nathanson i spetsen har tidigare pekat ut den gamla ledningen som ansvarig för bolagets haveri. Styrelsen har dessutom polisanmält tre personer i ledningen och Ekobrottsmyndigheten har inlett en förundersökning.

Vilka personer som polisanmälts är inte känt. Men eftersom den tidigare vdn och grundaren Jens Glasö haft en så central roll i bolaget har det varit naturligt att misstänka att han är en av de personerna som polisanmälts. 

Men via sin advokat tillbakavisar Jens Glasö indirekt ett sådant resonemang. 

”Han känner inte till att han är anmäld för någonting och han kan inte se att det finns någon grund för en sådan”, skriver advokaten i ett svar till den norska tidningen Fædrelandsvennen.

Däremot har Jens Glasö lämnat in en stämningsansökan, som Breakit har tagit del av, i Norge mot Trustbuddy. Stämningen gäller på det sätt norrmannen fick sluta från bolaget.

Enligt stämningen hade Jens Glasö och Trustbuddys ordförande Simon Nathanson ett möte i Stockholm den 30 april i år. På mötet uppfattade Jens Glasö att han fick sparken. Några dagar senare skrev han ett mail till de anställda på Trustbuddy där han uppgav att han skulle sluta.

Det mailet tog styrelseordförande Simon Nathanson som intäkt för att Jens Glasö sagt upp sig själv. Men Jens Glasö hävdar, i stämningsansökan, att han i själva verket tvingades bort och därför ska ha ut en fallskärm.

Totalt handlar det om ett krav på 2,1 miljoner norska kronor som Jens Glasö kräver av bolaget. Vinner han tvisten kommer kravet gå vidare till konkursboet efter Trustbuddy. Konkursförvaltaren Lars-Henrik Andersson har tagit del av stämningen men vill i dagsläget inte uttala sig om risken att konkursboet tvingas betala ut fallskärmen.

Breakit har utan framgång sökt Jens Glasö för en kommentar.

Läs fler artiklar
LÄS MER