Hästbutiken Myone ansöker om konkurs

Konkursehandelbutiksdöd

Foto: Unsplash

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Kan inte längre betala sina skulder.

E-handeln och butikskedjan Myone har bedrivit försäljning av prylar för häst-, katt- och hundägare sedan mitten av 90-talet. Men de senaste åren har försäljningen minskat rejält. Från att 2015 ha omsatt 46,8 miljoner kronor uppvisade företaget förra året en försäljning på 18,5 miljoner.

Nu begärs företaget i konkurs, kan Breakit berätta.

I ett försök att rädda bolaget inleddes en rekonstruktion i mitten av september förra året, men i förra veckan valde alltså företrädare för företaget att lämna in en konkursansökan med hänvisning till att bolaget är på obestånd.

Det framgår från dokument som har lämnats in till Göteborgs tingsrätt.

Myone har butiker i Göteborg, Borås och Stockholm, liksom på nätet genom sajten Myone.se. Enligt bolagets hemsida har företaget drygt 40 anställda.

"Vi storsatsar på vår e-handel och stänger ner våra fysiska butiker", skriver bolaget på sin sajt.

Vad det innebär i praktiken framgår däremot inte. Breakit har sökt både konkursförvaltaren Christian Andersch från Rosengrens advokatbyrå och representanter för bolaget, utan framgång.

Konkurrensen inom handeln är tuff och Breakit har det senaste året kunnat rapportera en hel del om den så kallade "butiksdöden", där vi har sett företag som lågpriskedjan Club Xprs och Top-Toy gå i konkurs. Under 2018 gick ytterligare ett antal stora svenska företag i konkurs.

 

Läs mer