Konkursade Top-Toy stoppar utförsäljningarna - ska ha fått ett bud

Top-toy Konkurs leksaker
Konkursade Top-Toy stoppar utförsäljningarna - ska ha fått ett bud

Foto: Ingrid Dahlbäck / TT.

Finwire / Breakit

Leksakskedjan Top-Toy uppges befinna sig i förhandlingar.

I slutet av förra året kom beskedet om att danska Top-Toy, som driver leksakskedjorna BR och Toys 'R' US i Norden, försatts i konkurs. 

En svag julhandel hade blivit spiken i kistan. 

Nu ska Top Toy ha fått ett indikativt bud på delar eller hela bolaget och upphör nu med utförsäljningarna av leksaker, rapporterar Børsen och hänvisar till uppgifter från källor.

Lars Bo Kirk är talesperson på Top Toy. Han bekräftar att bolaget befinner sig i förhandlingar med en eller flera köpare. 

"Beslutet har fattats av konkursboets förvaltare som arbetar för att realisera värdet från boet helt eller delvis. Förvaltarna kan ännu inte ge några mer detaljer om hurdana en försäljning kommer att ske men bekräftar att förhandlingar pågår", skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Top Toy har efter konkursen inlett utförsäljningar av leksaker för att få in pengar i kassan, men denna utförsäljning upphör nu.

Tidningen har tidigare rapporterat om att bolaget är i förhandlingar med den brittiska leksaksgiganten The Entertainer om en försäljning, men detta vill inte Lars Bo Kirk varken dementera eller bekräfta.

Läs fler artiklar
LÄS MER