Sök

Efter Selfiejobs - här är Martin Talls nya satsningar

Martin Tall Zfr.

Towe Boström

Towe Boström

Reporter

Entreprenören har laddat batterierna och påbörjat nya projekt.

I somras meddelade Selfiejobs, ett slags Tinder för jobbsökande, att bolaget gick i graven. Grundaren Martin Tall förklarade att satsningen inte genererade nog med pengar samt att konkurrensen blivit för hård.

"Jag tar med mig de här erfarenheterna och sedan blir det nya spännande projekt till hösten", sa Martin Tall till Breakit.

Nu berättar Martin Tall att han är tillbaka på banan med nya projekt och lanserar säkerhetsappen Zfr. Tanken är att den ska förse användarna med information som gör dem mer medvetna om säkerhetsrisker.

”Med Zfr som grund kan de goda krafterna samverka och se var otryggheten upplevs som störst. Man skall vara förberedd helt enkelt. Vi ser potential runt om i världen då problemen är snarlika”, säger Martin Tall.

Användarna kan rapportera i appen hur de känner sig på olika platser, eller lämna tips och råd till andra. Det kan handla om att varna för giriga taxibolag, ficktjuvar eller specifika platser som upplevs som otrygga.

”Jag ser Zfr som en non-profit inledningsvis. Det finns ingen intäktsmodell från dag ett men det finns ett stort behov av säkerhetstjänster så det ska nog gå att få intäktsströmmar om man vill”, säger Martin Tall.  

Utöver det har Martin Tall även startat en app som förmedlar hemtjänster.

”Jag har utvecklat apparna med teamet från Selfiejobs och bolagen är finansierade av mig själv. Man får se vad som tar och inte tar", säger Martin Tall.

Läs mer