Sök

Paydrive tar in 16 miljoner kronor – för att låta dig köra dig till billigare bilförsäkring

PaydriveGjensidige

T.h: Andreas Broström, grundare av Paydrive. Foto: Alexander Donka.

Jonas de Lange

Jonas de Lange

Reporter

Norska försäkringsjätten satsar vidare på uppkopplade bilar.

Svenska Paydrive har utvecklat ett system som ska göra bilförsäkringar mer rättvisa.

Istället för att betala efter trubbiga parametrar som självskattad körmängd och ålder ska försäkringspremien istället beräknas utifrån den individuella förarens mer exakta körmängd och mönster. Man kopplar in en dosa i bilen som registrerar hur långt och säkert man kör. Sedan är det alltså upp till föraren att se till att faktiskt köra säkert när hen sätter sig bakom ratten.

Nu har Paydrive fått in 16 miljoner i färskt kapital, från bland annat den norska försäkringsjätten Gjensidige.

“Paydrive erbjuder en nyskapande försäkring som bidrar till att minska skadorna. Kunderna uppskattar speciellt möjligheten att kunna påverka premien med hjälp av sitt eget körbeteende”, säger Fredric Widlund, landschef pris och produkt på Gjensidige Sverige, i ett pressmeddelande.

Bolaget har i dagsläget över 8.000 privatkunder till sin försäkring och hävdar att deras kunder överskrider hastighetsbegränsningarna ungefär hälften så ofta som genomsnittssvensken.

Gjensidige gick in som investerare i bolaget redan för ett drygt år sedan när Paydrive tog in 30 miljoner kronor i finansiering.

Mer om framtidens transport och utvecklingen i branschen får du höra på Breakits nya event Swooosh den 5 mars 2019. Läs mer och boka early bird-biljett här!

Läs mer