Backas av Minecraft-miljoner – nu investerar Agof i Investoo group och Push gaming

Optimizera group of friendsAffiliate

Foto: Press

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Väntas genomföra flera investeringar den närmsta tiden.

Investeringsbolaget A group of friends lanserade tidigare i år med syftet att investera i bolag med koppling till spel, esport, och nätkasinon. Bolaget grundades av Nicolai Chamizo och Marcus Blom och backas exempelvis av grundarna bakom både Minecraft och Happy Socks.

Nu meddelar bolaget att man har genomfört nya investeringar i två brittiska bolag, där beloppen i vardera affärna ligger kring 20-25 miljoner kronor.

Med den ena investeringen gör de dessutom Henrik Persson-Ekdahl och dennes Optimizer Invest sällskap i affiliate-bolaget Investoo group. Ett bolag vars affärsidé kortfattat går ut på att slussa vidare besökare från populära domäner till olika finansiella tjänster.

“Vi tycker att det är ett intressant segment. Vi gillar att de fokuserar på enbart finans-vertikalen, att de inte är segmenterade inom massa olika områden”, säger Nicolai Chamizo.

Utöver investeringen i Investoo har man även investerat i Push gamings plattform för nätbaserade spelautomater och inom kort väntas ytterligare några affärer vara slutförda.

“Vi tittar på flertalet investeringar som vi hoppas kunna slutföra den nästkommande månaden. Det är investeringar med koppling till spel inom b2b-segmentet, alltså inga operatörer som riktar sig mot kund. Men det är två svenska bolag med huvudkontor i Stockholm som agerar på den globala marknaden."

Läs mer