Miljardbud på Cherry – värderas till 9,2 miljarder kronor

CherryKasinospel

Gunnar Lind, tillförordnad vd på Cherry. Foto: Unsplash / Press / Bildmontage

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Cherrys oberoende budkommitté rekommenderar aktieägarna att acceptera erbjudandet.

Uppköpen i spelsektorn fortsätter och efter William Hills bud på Mr Green för ett tag sedan står Cherry nu näst på tur.

Det är European Entertainment Intressenter BidCo som lämnar ett kontanterbjudande till aktieägarna värt 87 kronor per aktie. Det värderar Cherry till nära 9,2 miljarder kronor och innebär en premie med 20 procent jämfört med stängningskursen under måndagen.

Priset i erbjudandet kan inte höjas av EE Intressenter, framgår det av ett pressmeddelande.

Budgivaren, EE Intressenter, kontrolleras av ett konsortium som består av Bridgepoint Europe VI Fund, Audere est Facere, Prunus Avium, Pontus Lindwall, Berkay Reyhan, Can Yilanlioglu och Cherrys styrelseordförande Morten Klein via Klein Group.

Medlemmarna i konsortiet äger sedan tidigare drygt 50 miljoner aktier i Cherry, motsvarande 47,4 procent av aktierna och 37,9 procent av rösterna i bolaget.

Pronus Avium är bolagets idag största delägare.

“Vi har följt Cherry under en lång tid och har stor respekt för den framgång som Cherry och dess ledningsgrupper har uppnått genom sin förmåga att driva innovation inom spelsektorn. Vi tror dock att det är enklare att närma sig många av de möjligheter och utmaningar som Cherry och dess dotterbolag står inför i en privat miljö, och med en mer gynnsam kapitalstruktur", säger Mika Herold, Partner på Bridgepoint Advisers.

"Den föränderliga regulatoriska miljön kommer, tillsammans med nödvändiga åtgärder för att försvara och öka Cherrys marknadsandel över tid, att kräva omfattande investeringar."

Acceptperioden löper från och med 20 december i år till och med den 23 januari 2019. Fullföljande av erbjudandet är bland annat villkorat att EE Intressenter får minst 90 procent av antalet aktier i Cherry.

Cherrybolagen AB grundades redan 1963 under namnet Restaurang Rouletter av Bill Lindwall och Rolf Lundström. 

Förra året omsatte bolaget 2,25 miljarder kronor med ett rörelseresultat (ebitda) på 429 miljoner kronor.

 

Läs mer