Sök

Fundedbyme siktar på Dubai – "Bara i början av möjlighetskurvan”

FundedByMeMellanöstern

Daniel Daboczy, grundare Fundedbyme. Foto: Jonas de Lange

Jonas de Lange

Jonas de Lange

Reporter

Svenska Fundedbyme satsar på Mellanöstern.

Fundedbyme är en av de största plattformarna i Sverige för så kallad equity crowdfunding – gräsrotsfinansiering av aktiekapital. Kortfattat kan företag – som exempelvis inte får napp hos riskkapitalbolagen – gå till Fundedbymes plattform och låta mindre privatinvesterare runt om i världen investera.

Hittills har bolaget hjälpt andra startups att resa över en halv miljard i riskkapital. Vissa har blivit en succé, andra tvärtom.

Fundedbyme har tidigare gjort mindre inbrytningar på en rad olika marknader. Nu har bolaget ställt in siktet på Dubai och säkrat det tillstånd som krävs för att driva verksamhet där.

“Vi är så glada över att bli den första equity crowdfunding plattformen i Förenade Arabemiraten. Med ett allt-eller-inget tillvägagångssätt när det kommer till att nå SME:s (små och medelstora företag, reds.anm.) finansieringsmål kommer vi att erbjuda Förenade Arabemiraten och större delar av MENA (Mellanöstern och Nordafrika, reds.anm.) ett bra alternativ till traditionell finansiering och investeringsmöjligheter” säger Samer Toukan, vd för Fundedbymes dotterbolag i Mellanöstern, i ett pressmeddelande.

Daniel Daboczy, vd och grundare av Fundedbyme, kommenterar expansionen såhär:

“FundedByMe har alltid haft stora ambitioner och vi befinner oss bara i början av vår möjlighetskurva. Detta steg, att erhålla ett sådant unikt och viktigt tillstånd kommer att vara mycket betydelsefullt i framtiden för hela koncernen”.

Läs mer