Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Sofie Lundström lämnar startuplivet i Stockholm – ska driva bolag i skidbacken

Artikel bild
Sofie Lundström, medgrundare och arbetande styrelseordförande på Toborrow. Foto: press samt Istockphoto.

Toborrow-grundaren Sofie Lundström var en av entreprenörerna som nappade när Gomorron Östersund vill locka startups till Jämtland.

Jonas de Lange

Jonas de Lange

jonas@breakit.se

Reporter

“Det är sista given här nu”, säger Sofie Lundström.

Breakit fångar henne bland flyttlådorna i Stockholm. Hon har nyligen bestämt sig för att lämna startupklustret i Stockholm för att satsa på en ny, lite otippad, ort.

Flytten går till Åre.

“Det handlar om att jag älskar att åka skidor och vara i naturen. Det är en del av mig som är minst lika viktig som att driva bolag. Just nu kokar det där uppe och man vill verkligen bygga ett klimat som gör att man kan kombinera just bolagsbyggande med naturen”, säger hon.

Hon är en av många entreprenörer som startupkontoret Gomorron Östersund hoppas locka till sig med den nya satsningen Jämtland calling. Där vill man ta med entreprenörer och talanger från hela landet på det man kallar för ett “jobbsafari” för att lära känna den lokala techscenen i regionen. Den första resan går till fyra olika startups i Östersund.

“Nätverken runt omkring är väldigt viktiga när man driver den här typen av bolag och människorna som bor här är otroligt drivna och hjälper varandra att öppna dörrar hela tiden. Det är något som måste upplevas på plats”, säger Sofie Lundström.

Att det skulle vara något hinder att jobba på distans från resten av bolaget tror hon inte.

“Sedan i höstas är jag inte vd längre utan arbetande styrelseledamot. Eftersom jag jobbar med strategiska frågor är det lite enklare. Jag reste dessutom väldigt mycket redan innan och då blir basen mindre relevant i jobbsammanhang”, säger hon.

Läs mer