Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Mattkungen gasar – nya satsningen ska nästan dubbla styrkan

Artikel bild
Hossein Sadr och Jonas Kjellander.

E-handelsplattformen Evalent köper upp Växjö-bolaget Netrix.

Stefan Lundell

Stefan Lundell

stefan@breakit.se

Medgrundare och reporter

Hossein Sadr är något av en doldis i e-handelsvärlden. Han har gjort få intervjuer och har i det tysta byggt upp en av Sveriges framgångsrikaste e-handlare – mattförsäljaren Carpet Vista. 2015 sålde Hossein Sadr majoriteten av bolaget, som då omsatte runt en kvart miljard kronor med god lönsamhet, till riskkapitalbolaget Littorina och har efter det gjort egna investeringar.

En av investeringarna han lagt mest kraft på är Malmö-bolaget Evalent där Hossein Sadr kom in som majoritetsägare 2017. Evalent driver den egna e-handelsplattformen Nordisk e-handel, men hjälper också sina kunder att integrera sin försäljning via Magento, som är en av världens största e-handelsplattformar.

Hossein Sadrs intåg har bland annat inneburit att Evalent fick en ny vd i början av året då Jonas Kjellander rekryterades.

Han flaggar nu för en rejäl expansion.

“Vi är precis på väg att lansera en helt ny lösning för Magento-plattformen som innebär att startkostnaden går från flera hundra tusen kronor till noll”, säger Jonas Kjellander och fortsätter:

“Vi har investerat många miljoner i detta och nu gör vi en storsatsning för att få ut produkten och växa rejält”.

Konkret innebär det att Evalent ska öka antalet medarbetare med runt 20 personer till totalt ett 50-tal anställda.

Som ett led i expansionen köper Evalent nu också Växjö-bolaget Netrix.

“Netrix har en fin verksamhet inom affärssystem som kompletterar oss bra. Vi är flexibla kring hur vi växer bolaget”, säger Jonas Kjellander.

Något kapitalbehov för att klara av expansionen har han inte:

“Nej, vi växer av egen kraft och har en stark huvudägare bakom oss. De närmaste två åren fokuserar vi främst på att växa”, säger Jonas Kjellander.

2017 omsatte Evalent 25 miljoner och gjorde ett resultat på knappt 1 miljon kronor. Någon omsättningsprognos vill Jonas Kjellander inte ge för 2018 eller nästa år:

“I år är ett investeringsår. Nu ska vi växa rejält men under ordnade former”, säger han.

Läs mer