Amazon bjuder in till presskonferens i Stockholm

Amazon

Foto: AP Photo/Michel Spingler,

Jonas de Lange

Jonas de Lange

Reporter

Är det nu Amazon tar bladet från munnen?

Det känns som att det har ropats på Amazon-vargen sedan tidernas begynnelse vid det här laget – så även här på Breakit.

Först var beskedet att bolaget – som är ett av världens högst värderade techföretag – skulle lansera sina e-handelstjänster i Sverige lagom till Black friday. Men konsumtionens stora högtidsdag kom och gick utan något intåg i Sverige.

Nu rapporterar TT, via bland annat Svenska dagbladet, att Amazon kallar svenska medier till presskonferens onsdag morgon.

Vad presskonferensen ska handla om är fortfarande oklart och i praktiken skulle det kunna vara systerbolaget Amazon Web Services som vill berätta om sina stora datahallar i Mälardalen (även om det inte låter så, baserat på TT:s rapportering).

Uppdatering: Efter artikelns publicering har Breakit fått en inbjudan till presskonferensen som arrangeras av Amazon Web Services. Bolaget har inte delat någon annan information än att två nyheter kommer att presenteras.

Missa inte avsnittet av Breakit Daily där Katarina Andersson och Stefan Lundell tog med sig e-handelsprofilerna Niklas Storåkers och Paul Fischbein på jakt efter Amazons hemliga lager.

Läs mer