Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Fastighetstoppar satsar 9 miljoner på Göteborgs smarta lås Parakey

Artikel bild
Parakeys grundarteam. Från vänster: Marcus Andersson, Erik Barrefors, Jonas Arvidsson, Eric Franklin. Foto: Press

Assa Abloys tidigare vd går in i Parakeys styrelse.

Jonas de Lange

Jonas de Lange

jonas@breakit.se

Reporter

Göteborgsbolaget Parakey har skapat en lösning som ska ersätta nycklarna du har till både kontor, gym och hyreshus med din mobiltelefon. Hej då, alla små “blipp-brickor” och klassiska nycklar! Det är bolagets enkla vision.

Nu har bolaget fått in 9 miljoner kronor för att komma närmare den visionen. Pengarna ska användas för att bygga upp både arbetsstyrka och öka försäljningen.

“Vi är tio personer idag, vilket är alldeles för få. Intresset är större än vad vi först trodde, så vi har faktiskt fått automatisera delar av försäljningen”, säger Jonas Arvidsson, medgrundare av Parakey.

Det nya kapitalet kommer dessutom från en rad profilerade personer i just den bransch bolaget riktar sig mot. På investerarlistan hittar man bland annat Louise Grandinson, affärsutvecklingschef på Oscar properties, Anders Wennergren, styrelseledamot på Balder och fastighetsägaren Vätterledens invest.

Med på listan finns även Johannes Lind-Widestam. Han jobbade tidigare som vd för låsjätten Assa i Skandinavien. Han kommer dessutom ta plats i Parakeys styrelse tillsammans med Louise Grandinson.

“Att få in Johannes är verkligen ett kvitto på att vi gör något bra. Han sitter på en enorm erfarenhet och ett jättefint nätverk i branschen”, säger Jonas Arvidsson.

I kapitalrundan värderas Parakey till 35 miljoner kronor, före investerat kapital.

Läs mer