Magine fyller på kassan rejält – 230 miljoner kronor i finansiering

Magine

Jon Mauno Pettersson

Jon Mauno Pettersson

Chefredaktör

Det svenska tv-bolaget Magine plockar in tungt riskkapital.

Det har varit många turer kring det svenska tv-bolaget Magine, som har byggt en streaminglösning som låter användarna titta på en mängd olika tv-kanaler via internet i stället för ett traditionellt tv-abonnemang. Tidigare i år gjorde bolaget om sin affärsmodell och inför nylanseringen tog bolaget in 105 miljoner kronor i riskkapital från bland andra den argentinske oljemagnaten Alejandro Bulgheroni.

Nu rapporterar Dagens industri att det står klart att bolaget växlar upp ytterligare en nivå och tar in 230 miljoner kronor i ny finansiering.

Vd:n Ambuj Goyal berättar att bolaget nu satsar stenhårt på tillväxt.

"I den här rundan är det befintliga investerare som går in. De tror på våra planer och vill fortsätta stödja oss. Framöver kommer vi anatagligen att öppna oss mer för nya externa investerare", säger Ambuj Goyal till Di.

Tjänsten hade förra året 100.000 användare i Sverige men drabbades av ett bakslag i mars 2014 när TV4 valde att hoppa av. Magine valde då att expandera till Tyskland och koncentrera sina resurser där.

Nu planerar bolaget att expandera till Asien, Mellanöstern och Sydamerika.

Magine har tidigare tagit in finansiering från riskkapitalbolaget Varenne samt privatinvesterarna Ole Salsten, Carl Palmstierna och Harald Mix. Den sistnämnda är vd på uppköpsbolaget Altor.

Läs mer