Fortsatt kris för klädkedjan JC – nytt hot om konkurs

JC butiksdöd
Fortsatt kris för klädkedjan JC – nytt hot om konkurs

Foto: TT

Johanna Ekström

Reporter

Revisorn slår larm och hoppar av. Samtidigt har har två fastighetsbolag under hösten begärt JC i konkurs.

Två konkursanmälningar har kommit in mot den krisande butikskedjan JC.

I det ena fallet är det fastighetsägaren Hufvudstaden i Stockholm som inte fått betalt sedan i mars och där skulden uppgått till 2,5 miljoner kronor.

Förhandlingar skulle ha hållits i Stockholms tingsrätt under måndagen men de ställdes dock in.

“Jag har inga kommentarer utöver att ansökan är återdragen och att målet är avskrivet nu”, säger Cecilia Möller Norsted på advokatfirman Vinge, som företrädde Hufvudstaden.

Den andra konkursansökan mot JC kommer från fastighetsägaren Contentus i Ystad, även den gäller uteblivna betalningar på 2,7 miljoner kronor. Förhandlingar är planerade till nästa måndag.

Samtidigt har bolagets revisor Ey valt att hoppa av sitt uppdrag. I en anmälan som lämnades in till Bolagsverket i september skriver bolaget att skälet är att JC inte reglerat “större förfallna utestående fordringar”.

Man uppger vidare att styrelsen i bolaget inte längre är behörig efter att en rad ledamöter hoppat av den senaste tiden. Ey uppger att inte heller de har fått betalt.

Det har stormat kring klädkedjan, som grundades 1963, under en längre tid och flera butiker har tvingats läggas ner de senaste åren. Så sent som för två år sedan inleddes en företagsrekonstruktion i bolaget som sedan avskrevs. 

I somras fick bolaget ny ägare i Ilya Meric, som också är vd i bolaget. Breakit har sökt honom för en kommentar utan resultat.

Läs mer

Hela listan: Här är alla som kan förlora pengar när Best of brands går omkull

Butiksdöden drar fram – kraftig ökning av konkurserna i september

Bakom kulisserna på Venue Retail Group – skulder på 246 miljoner kronor

Läs fler artiklar
LÄS MER