Sök

Jessica Dick blir ansvarig för Wellstreets startup-investeringar

WellstreetriskkapitalRekrytering

Sïmon Saneback och Mikael Wintzell grundare av Wellstreet och Jessica Dick. Foto: Press

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Lämnar London för det storsatsande riskkapitalbolaget.

Svenska Wellstreet storsatsar just nu på att bygga Nordens största teknik- och innovationshubb i Stockholmsförorten Sollentuna. Uppemot 100 startupbolag ska bland annat rymmas i nya The Factory.

Nu har Jessica Dick rekryterats som ansvarig för bolagets investeringsarm Wellstreet Ventures. Hon arbetade fram tills nyligen på riskkapitalbolaget Synergy Growth i London och börjar på Wellstreet i januari.

“De senaste fyra åren har jag jobbat inom startup-ekosystemet i London, där jag drev en fond med 25 startups. Utöver det har jag har haft lyckan att arbeta med närmare 100 London-baserade startups genom mentorskap, rådgivning och konsultarbete”, säger hon.

Hon har lång erfarenhet som mentor för entreprenörer och har grundat Five years time, som tillhandahåller verktyg och lektioner i konsten att hitta investerare.

Hon är också rådgivare för den brittiska regeringens avdelning som arbetar med välgörenhet i utsatta områden, samt är en av mentorerna bakom Googles acceleratorprogram Google Launchpad.

Nu ska hon istället ta över investeringsarbetet på Wellstreet.

“En av delarna som lockade mig med Wellstreet är att de jobbar med en större portfölj än vad jag har erfarenhet av sedan tidigare”, säger Jessica Dick.

“Jag gillar också att Wellstreet är drivet av entreprenörer snarare än klassiska investerare, de har ett unikt perspektiv i att hjälpa grundare vilket tilltalar mig. Sen såklart också The Factory, att de ser efter hela startup-ekosystemet. Det ska verkligen bli spännande att vara en del av det projektet”.

Jessica Dick berättar att hon relativt nyligen börjat upptäcka startupmiljön i Stockholm och Sverige, och att hon tycker att det är ett moget och spännande ekosystem.

Läs mer