Hon säljer sin baby för 48 miljoner: “Vi har ett enormt momentum”

WES
Hon säljer sin baby för 48 miljoner: “Vi har ett enormt momentum”

Johanna Ekström

Reporter

Rekryteringsjätte kliver in.

Wes, eller Women Executive Search som hela namnet lyder, grundades av Anna Stenberg för sju år sedan. Idén var att hjälpa företag att rekrytera kvinnor till ledande positioner.

Sedan dess har bolaget rekryterat över 700 ledare, bland kunderna finns jättar som Ikea och Coca-Cola.

Nu köps bolaget upp till 100 procent av rekryteringsbolaget SJR. Wes kommer dock att finnas kvar som ett eget dotterbolag, och både ledning och personal kommer jobba kvar.

“Vi har ett enormt momentum just nu, och hinner inte med. För att kunna växa och expandera snabbare på fler marknader behöver vi ta in en stor ägare. Vi har fått propåer från 8-10 bolag under åren men det känns väldigt bra att det blev just SJR eftersom de är entreprenöriella och delar våra visioner om mångfald”, säger hon.

Anna Stenberg klev ner från den operativa vd-rollen för fyra år sedan och är idag styrelseordförande. Det kommer hon fortsätta vara.

Köpesumman är på totalt max 48 miljoner kronor. I ett första skede betalas 20 miljoner ut och resterande del är beroende av hur Wes presterar 2018-2020.

Bolaget ägdes, fram till nu, till 45 procent av Anna Stenberg, 45 procent av bolagets vd Liv Gorosch, och resterande del av av Nusin Cilgin.

Vid sidan om Wes har Anna Stenberg investerat i en rad bolag, bland annat Facebook-byrån Ingager och bolåneutmanaren Bofink. Hon sitter även i en rad styrelser.   

Planen är att fortsätta som affärsängel. 

"Jag älskar att investera i bolag, de vinster jag har fått från Wes under åren har jag investerat", säger hon. 

Förra året omsatte Wes 21 miljoner och gjorde en vinst på 3,5 miljoner kronor. 

Här kan du läsa en längre intervju med Anna Stenberg.

Läs fler artiklar
LÄS MER