Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Hööks till salu – nu vill familjen Kamprad sälja sin majoritetspost

Artikel bild
Foto: Istockphoto.com

Investmentbank anlitas för processen.

Stefan Lundell

Stefan Lundell

stefan@breakit.se

Medgrundare och reporter

En ny storaffär är under uppsegling på den svenska detaljhandelsscenen. Det är anrika Hööks hästsport som är på väg att få nya ägare.

Redan för över 80 år sedan startade familjen Höök det sadelmakeri som idag utvecklats till en omfattande butiks- och e-handel. Hööks är specialiserade på häst- och hundprodukter. Förra året omsatte bolaget 413 miljoner kronor och gjorde ett resultat på 18 miljoner kronor.

Familjen Höök leder fortfarande verksamheten där Joachim Höök är vd. Men familjen är inte längre största ägare. Våren 2014 kom Kamprad-sfären in som ny huvudägare i Hööks och kontrollerar idag 81 procent av aktierna via investmentbolaget Nalka och stiftelsen Interogo Foundation.

Enligt Breakits uppgiftslämnare är det också Nalka som nu vill sälja sina aktier. Investmentbanken ABG ska anlitas i processen och en rad potentiella köpare har redan kontaktats.

Joachim Höök vill vare sig bekräfta eller dementera uppgifterna. När Breakit ber honom kommentera en eventuell process svarar han i ett SMS:

“Om så skulle vara fallet så kan du få första tjing på att skriva något. Då kan jag höra av mig, men för tillfället har jag inget att kommentera”.

Baserat på liknande transaktioner kan Hööks värderas till runt en halv miljard kronor.

Läs mer