Disney vill kringgå Netflix - startar egen streamingtjänst för film

Netflix Disney Streaming
Disney vill kringgå Netflix - startar egen streamingtjänst för film

Disney tar inga fångar i kampen om tittarna

Jonas de Lange

Reporter

Disneys filmer, böcker och musik – allt ska bli tillgängligt via samma app. Och den som vill se nästa Star Wars-film hemma kan tvingas skaffa den.

Fler och fler bolag ger sig på allvar in i streamingbranschen. Senast på torsdagen kunde vi rapportera om att Youtube lanserar en betaltjänst. 

I Sverige delar bland andra Netflix marknaden med bland annat MTG:s Viaplay och HBO Nordic – men globalt är Netflix den klart största betaltjänsten.

Nu rapporterar Financial Times att ett av världens största mediebolag beslutat sig för att gå runt Netflix och vända sig direkt till konsumenterna. Storbolaget Disney lanserar nu en egen streamingtjänst i England.

Disney äger bland annat rättigheterna till Star Wars (japp, även den kommande filmen), Marvel (Avengers, Spiderman med flera) samt förstås de klassiska Disney-karaktärerna som Kalle Anka och Musse Pigg.

Tjänsten kommer däremot inte att begränsa sig till videostreaming, utan väntas även innehålla Disneys böcker och musik.

“Det här är framtiden på många sätt. Vi ser att allt fler möjligheter öppnar sig för att nå ut direkt till konsumenterna utan några mellanhänder”, säger Disneys vd, Bob Iger, till Financial Times.

Läs fler artiklar
LÄS MER