Sök

Näktergal tar in nytt kapital

NäktergalBolånLånetjänst

Teamet bakom Näktergal. Foto: Press / Istockphotos.com

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Tar in 5 miljoner för att kunna accelerera tillväxten och ta emot större kunder.

Genom att leverera den tekniska lösningen till utmanarna på bolånemarknaden hoppas Näktergal bli den stora vinnaren när storbankerna utmanas. Än så länge väntar de på att deras hittills anslutna bolåneutmanare ska få tillstånd från Finansinspektionen att sätta igång med sin verksamhet.

“Vi har en blancolånekund inne, så vi har intäkter. Men vi vill ju fokusera på bolån och det är klart att det bromsar för oss och utvecklingen i stort när tillstånden dröjer”, säger bolagets vd Erik Bennerhult. 

Men intresset för deras lösning har hittills varit stort och nu tar de in ytterligare 5 miljoner i ett garanterat kapitaltillskott. Det är den nuvarande investeraren Uttran Invest som går in med ytterligare kapital efter en första investering på två miljoner i augusti.

“Vi pratar med en av de mer etablerade nischbankerna, en bank som håller på med bolån och har en ganska stor bolånestock. Därför känner vi ett behov av att stärka upp oss som leverantör”, säger Erik Bennerhult.

Samtidigt inleder de också ett samarbete med IBM som ska hjälpa till att ge deras system stabilitet, något som ska underlätta för Näktergal att ta in lite större kunder. Sedan bolaget lanserades har de också fått förfrågan från två banker som velat köpa upp dem enligt Erik Bennerhult. Något som de inte varit intresserade av.

“Det är ju inte det vi vill. Vi vill att det ska finnas en marknad med många utmanare och vi vill vara det tekniska bolaget bakom de utmanarna”, säger han.

Utöver det garanterade tillskottet på 5 miljoner är de ute efter ytterligare investeringar innan årets slut, för att stärka upp bolaget med ytterligare kompetens och branschkännedom.

Läs mer