Mind Music Labs operativsystem ska göra musikinstrument smarta

Almi Invest Mind Music Labs Musik
Mind Music Labs operativsystem ska göra musikinstrument smarta

Michele Benincaso vd på Mind och Anna Söderholm på Almi. Foto: Press

Tobias Blixt

Reporter

Almi Invest går in i bolaget som vill förändra hur vi spelar in musik.

Mind Music Labs vill göra musikinstrument smartare och uppkopplade genom att förändra hur musikinstrument fungerar.

Bolaget har tidigare utvecklat en smart gitarr och lockat till sig en investering från Dream Theater-medlemmen Jordan Rudess. Med den nya satsningen ska de skapa ett operativsystem som ger en helt ny plattform för musikskapande.

För att stärka upp inför lanseringen av operativsystemet ELK tar bolaget in 6 miljoner kronor i en nyemission. Almi invest leder rundan och står för 3 miljoner av det nya kapitalet.

“Mind är ett spännande bolag som kommer förändra musikbranschen. Med deras mjukvara kommer det ske ett generationsskifte i hur man skapar, spelar in och delar musik, samt i hur man tillverkar instrument”, säger Anna Söderholm, investeringsansvarig på Almi invest.

Tekniken ska bland annat kunna spara akustisk musik i ett digitalt format direkt när den spelas och göra det möjligt för musiker som inte befinner sig på samma plats att spela med varandra.

“Vår teknik öppnar upp för helt nya sätt att utveckla, tillverka och använda musikinstrument och audiosystem. Vi kommer att revolutionera musikskapandet och vi är glada att ha med oss Almi invest på denna resa. De för med sig stor erfarenhet av hur man ska jobba för att bygga värde i bolag”, säger Michele Benincaso, vd på Mind.

Även existerande ägarna Navare invest, Lars Bergström, Ludvig Linge och Soläng invest medverkar i rundan.

Läs fler artiklar
LÄS MER