City Gross lanserar fullkalig e-handel

City Gross e-handel Mat på nätet
City Gross lanserar fullkalig e-handel

Tobias Blixt

Reporter

Matkedjans ägare Bergendahls vill nå kunder i hela landet med sin stora satsning.

Den familjeägda matkedjan City Gross är en av de största aktörerna inom livsmedel i Sverige. Ägaren, Bergendahls, äger också flera andra kedjor såsom Glitter, Granit och Eko. 

Det senaste räkenskapsåret omsatte delen inom Bergendahls som arbetar med mat 11,7 miljarder kronor, med ett resultat på 370 miljoner kronor.

Nu ska City Gross dessutom på allvar ge sig in i kampen om den e-handlade maten rapporterar DI.

"Digitaliseringen innebär stora förändringar för detaljhandeln och kommer att bli allt viktigare. City Gross planerar nu för fullt för att inom kort öppna upp för fullskalig e-handel. Det är en viktig milstolpe och kommer att göra att vi i ett slag kan nå kunder i hela landet", säger Spiros Mylonopoulos, styrelseordförande för Bergendahl & Son, till tidningen.

Butikskedjan har sedan tidigare erbjudit både färdiga matkassar och lösplockad mat, men nu ska hela utbudet bli tillgängligt online. Samtidigt fortsätter kedjans butiker att vara en viktig del av City Gross. Totalt finns det 44 butiker runtom i landet efter nästa invigning i Eskilstuna.

"Fysiska butiker fortsätter att vara viktiga och vi ser utrymme för fler. Samtidigt är vi väldigt glada att vi inte sitter på ett jättebestånd, eftersom e-handeln kommer att vinna andelar även om det hittills gått mycket långsammare än prognoserna visat", säger Spiros Mylonopoulos till DI.

"Men det gäller att navigera rätt och inte ta något för givet. Detaljhandeln transformeras och en del, både köpcenter och kedjor, kommer att drabbas och gå under."

Läs fler artiklar
LÄS MER