Sök

Borgo bolån vill utmana bankerna – får klartecken från Finansinspektionen

BWLM FinansBorgo BolånBolån

Foto: Istock

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Avanza-cheferna ska utmana storbankerna med sitt digitala bolån.

Gustav Berggren och Peter Walldour har båda bakgrund som före detta toppchefer på Avanza, som de lämnade i slutet av 2017. Sedan dess har de i det tysta arbetat med en ny utmanare på bolånemarknaden.

“Bolånemarknaden är kanske den minst konkurrensutsatta i finansmarknaden. För oss är det också spännande med tanke på vår bakgrund, tidigare var vi med och förändrade sparandet och nu kan vi vara med och förändra den här marknaden till kundernas fördel”, säger Gustav Berggren.

Borgo bolån är alltså nästa aktör som ska ge sig in i kampen för att få en del av kakan som storbankerna tidigare har njutit av. De har nyligen fått tillstånd från Finansinspektionen att lämna bostadskrediter.

“Tanken med det vi gör är att erbjuda så många svenskar som möjligt ett bättre bolån. För att göra det måste man först få tillstånd, det är där vi befinner oss. Det är vi väldigt glada för”, säger Gustav Berggren.

Exakt när de nya lånen ska lanseras är inte klart ännu, men så snart som möjligt säger Gustav Berggren som också berättar att lånen finansieras genom en bolånefond.

“Det går bra. Men det är mycket arbete för att få upp en sån struktur”, säger han.

Gustav Berggren vill inte avslöja hur de vill sticka ut från resten av utmanarna som är på väg ut på marknaden. Men ett digitalt fokus menar han är en nödvändighet i dag.

“Här handlar det om att ge en så bra kundupplevelse som möjligt”.

Utöver Gustav Berggren och Peter Walldour är bolagets medgrundare Carl Martinson som är vd för fonden. Liksom den kommersiella chefen Adam Lewenhaupt, med en bakgrund från storbanken Goldman Sachs som även har grundat sneakersmärket CQP.

Läs mer