Sök

Polska Blinkee city ska pumpa in fler elscootrar i Stockholm – Per Schlingmann går in i styrelsen

Per Schlingman, här avbildad under Almedalsveckan 2018, ska hjälpa Blinkee City att locka användare i Stockholm. Foto: Vilhelm Stokstad/TT

Jonas de Lange

Jonas de Lange

Reporter

Voi-utmanaren plockar in PR-proffset.

För bara ett par veckor sedan rapporterades att ytterligare ett bolag ger sig ut på Stockholms gator för att byta både promenader och taxiresor mot sparkcyklar och elscootrar. Det handlade om polska Blinkee city.

Sedan tidigare finns svenska Voi på marknaden. Och flera utmanare är på väg in, bland annat amerikanska Lime och tyska Tier. Alla tungt uppbackade med riskkapital.

För att vinna kampen om kunderna meddelar Blinkee city nu att man tagit in ett PR-geni i sin svenska styrelse: Per Schlingmann.

Han är för de flesta känd som hjärnan bakom “Nya moderaterna”, och spelade en nyckelroll i att Fredrik Reinfeldt och hans regering fick makten i Sverige i åtta år. Han driver sedan flera år tillbaka en egen PR-byrå. 

“Jag tror stenhårt på elektrifiering och mobilitet. Tjänster som Blinkee erbjuder människor snabba, flexibla och hållbara transporter. Jag ser fram emot att vara med när framtidens delningstjänst erövrar Norden”, säger Per Schlingmann, i ett pressmeddelande från bolaget.

Läs mer