Svalt intresse för Starflows ICO: "Ingenting blev vad marknaden hade utlovat"

Starflow Kryptovaluta Blockchain
Svalt intresse för Starflows ICO: "Ingenting blev vad marknaden hade utlovat"

David Gabor, vd på Starflow. Foto: Press

Tobias Blixt

Reporter

Influencer-plattformen Starflows satsning på en egen kryptovaluta kom av sig – men än har de inte helt gett upp sina planer.

Starflow har sedan starten 2014 lyckats locka till sig namnkunniga investerare som Paradox-grundaren Fredrik Wester och Johan Staël von Holstein. Företagets affärsidé är att tillhandahålla en infrastruktur som ska underlätta för innehållsskapare att ge ut och ta betalt för sitt material.

Nyligen lyckades bolaget exempelvis knyta till sig ett riktigt affischnamn i form av Per Morberg, som kommer att ge ut sitt matlagningsprogram genom plattformen.

Tidigare i år skapade Starlow rubriker när de meddelade att bolaget skulle lansera Sveriges första ICO. Enkelt beskrivet är det en slags digital nyemission för kryptovalutor, där allmänheten erbjuds köpa en viss mängd enheter av en ny kryptovaluta, eller tokens som de också kallas, i utbyte mot en existerande kryptovaluta som redan har ett värde. 

Genom att låta privatpersoner investera i deras kryptovaluta Starcoins skulle Starflow bygga teknik på blockkedjan för att göra det både snabbare och enklare för innehållsskapare att ta betalt.

När Breakit når bolagets vd David Gabor berättar han att ICO:n inte gick som planerat.

“I början av 2018 gick proppen ur marknaden och ingenting blev vad marknaden hade utlovat. Allt för många ICO:er visade sig sakna affärsidé, organisation, utvecklad plattform m.m. Därför har vi till skillnad från andra aktörer valt att fortsätta att lägga allt vårt fokus på att bygga bolag och produkt för att ha en stabil grund att stå på”, skriver han först i ett mejl.

“Vi avvaktar med att slutföra vår ICO och kommer att fokusera på att bygga bolaget, produkten samt få igång mer och mer transaktioner på plattformen. Detta för att visa världen att det faktiskt finns ett behov - inte bara av oss som bolag, utan även en integrerad mikrobetallösning med vår framtid utility token.”

Enligt vd:n David Gabor är deras ICO fortfarande öppen och avslutas först den sista november. Hittills har de tagit in 2200 av kryptovalutan Ethereum, enligt hemsidan.

De som köpt in sig i ICO:n under deras pre-sale kommer att kunna kräva tillbaka sina Ethereum om de inte når upp till 16 miljoner sålda Starcoins innan sista november, enligt Starflow.

Samtidigt uppger David Gabor att de inte har gett upp planerna om Starcoins och en plattform baserad på blockkedjan.

"Vi siktar på att det ska vara fungerande i början av nästa år och det kommer att krävas lite mer utvecklare från blockchain-världen. I dag har vi en som arbetar med det och vi siktar på att rekrytera en eller två till som arbetar på det."

Breakit kunde nyligen rapportera att 86 procent av alla ICO:s har sjunkit sedan noteringskursen.

Fakta: ICO

En ICO, Initial coin offering, är kryptovalutornas motsvarighet till en börsnotering. Det innebär att man vid lanseringen av en ny kryptovaluta erbjuder allmänheten att köpa en viss mängd enheter, eller tokens som de också kallas, i utbyte mot en existerande kryptovaluta som redan har ett värde.

Läs fler artiklar
LÄS MER