Nytt avhopp från mediejätten Schibsted – Shpocks vd lämnar

Schibsted
Nytt avhopp från mediejätten Schibsted – Shpocks vd lämnar

Bernhard Baumann. Foto: Press

Towe Boström

Reporter

Blocket-utmanaren tappar sin vd.

Det fortsätter att röra på sig inom mediejätten Schibsted. För drygt en månad sedan lämnade Schibsted Marketplaces vd Sondre Gravir sin post. 

Nu skakas Schibsted av ännu ett avhopp. Det är Bernhard Baumann som slutat på den Schibsted-ägda Blocketkonkurrenten Shpock.

"Han slutar på egen begäran. Han har varit med på en fantastisk utveckling av företaget de senaste åren där ambitionen har varit att bygga 'den största native-spelaren i Europa'. Han har varit en rätt ledare för den resan", säger Nathalie Kåvin, kommunikationsansvarig på Schibsted.

Bernard Baumann kommer att fortsätta som vd i en övergångsfas innan han ersätts av Esteve Jane Ribera, som för närvarande är ansvarig för affärsutvecklingen inom 'the motor vertical'" på Schibsted i Spanien.

Det är inte bara vd:n som lämnar. Även finanschefen René Kalina kommer att lämna Shpock och han ersätts tillfälligt av María José Freijedo som är 'International Business Controller' på Schibsted Marketplaces.

"Bernhard och René har båda varit viktiga bidragande faktorer i den resa som Shpock har haft, men anser att det är rätt tid att lämna över stafettpinnen i nästa fas av Shpocks utveckling", säger Nathalie Kåvin.

Bernhard Baumann tillträdde rollen som vd för Shpock under förra året och satt tidigare som marknadschef.

Nyligen meddelade Schibsted att bolaget splittas i två halvor. Den ena halvan kommer bestå av de internationella radannonssajterna, där bland annat Shpock ingår. Det bolaget, som får namnet MPI, ska börsnoteras 2019. I den andra delen läggs de svenska, norska och finska verksamheterna, med bland annat Blocket, Aftonbladet och SvD.

Läs fler artiklar
LÄS MER