Sök

Anders Borg investerar i Lendify

Lendifyriskkapitalfintech

Anders Borg och Lendifys vd Nicholas Sundén-Cullberg. Foto: TT & Press

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Ytterligare en fintech-investering från den tidigare finansministern.

Breakit har tidigare skrivit om att Anders Borg har investerat i faktura-appen Dicopay och bankutmanaren Lysa.

Nu har han även gått in i bankutmanaren och peer-to-peer-lånetjänsten Lendify, det rapporterar Di Digital.

”För mig är det en investering men även ett engagemang i bolaget. Att förändra en marknad handlar om att bygga konsumentmakt, och här bygger man konsumentmakt för den som vill spara och den som behöver en konsumentkredit”, säger Anders Borg till sajten.

Lendify har totalt tagit in 220 miljoner kronor i riskkapital före Anders Borgs investering. Hur mycket han går in med i fintech-bolaget framkommer inte.

”Det viktigaste för oss nu är att sänka kostnaden för finansieringen. Det är där vår nackdel ligger jämfört med bankerna”, säger Nicholas Sundén-Cullberg, vd för och medgrundare av Lendify till Di Digital.

Sedan tidigare finns bland andra Avito-grundarna Jonas Nordlander och Filip Engelbert och Vostok New Ventures vd Per Brilioth i ägarskaran.

Under 2017 omsatte Lendify 25,4 miljoner kronor, med en förlust på 68,9 miljoner. Värt att tillägga är att bokslutet för 2017 bara omfattar 8 månader.

I början av december kunde Breakit rapportera att Lendify hade beslutat att vidta åtgärder för att nå lönsamhet. Det avslöjades av ett mejl som hade skickats ut till investerare i bolaget.

"Efter att ha varit i en tillväxtfas går Lendify nu in i en fas där vi även måste se till vår lönsamhet. Det är endast på så sätt som vi långsiktigt kommer att kunna utmana bankerna och deras vinster", skrev bolaget i mejlet.

Läs mer