Mentimeter får in tung styrelseordförande – tripplar omsättningen

Mentimeter
Mentimeter får in tung styrelseordförande – tripplar omsättningen

Mentimeters team och Katarina Bonde. Foto: Press.

Johanna Ekström

Reporter

Gör vinst för andra året i rad.

Mentimeter grundades 2014 och sedan dess har omsättningen mer än dubblats varje år. Förra året hade bolaget en nettoomsättning på  17 miljoner kronor jämfört med 6 miljoner året innan, och gjorde en vinst på 2,8 miljoner kronor.

Mentimeters app gör möten och föreläsningar mer interaktiva. I appen kan deltagarna till exempel delta i quiz, svara på frågor eller tycka till om mötet i realtid. Den som talar på en konferens kan ta in frågor från publiken.

Nu får bolaget in Katarina Bonde som styrelseordförande. Hon sitter, och har suttit, i styrelserna för en rad techbolag, däribland Fingerprint, Nordax bank, Stillfront group och Mycronic. Hon är även vd på riskkapitalbolaget Kubi.

“Hon har varit min personliga mentor i många år och vi är extremt glada att hon har tagit över ordföranderollen. Vi är också nöjda att vi nu har 50 procent kvinnor i styrelsen”, säger bolagets grundare och vd Johnny Warström.

Mentimeter har vuxit utan att ta in några stora summor riskkapital, totalt 3,5 miljoner kronor.

“Vi har istället fokuserat på att bygga en riktig affär, vi kallar det smart tillväxt. Och eftersom vi är lönsamma så jobbar vi inte på att ta in något kapital. Min tid och bolagets tid går ut på att fokusera på att göra produkten så bra som möjligt. Vi behöver inte göra något VC-bolag nöjt”, säger han.

Totalt har appen idag 25 miljoner användare, enligt Johnny Warström.

“De allra flesta av våra användare är gratisanvändare. Men i och med att vi har så pass många så krävs det att en rätt liten andel av dem ska betala för att det ska ge effekt”.

“Om 3-4 år är planen att vi ska ha 500 miljoner användare. Då behöver man inte så många procents konvertering till kunder för att det ska bli en väldigt stor affär”, säger han. 

På kundlistan finns enligt Johnny Warström “de största globala konsultbolagen”. Totalt har bolaget 25.000 kunder i mer än 120 länder. Vad gäller omsättning kommer bolaget att växa ungefär lika mycket under 2018.

“Därför planerar vi nu att växa personalstyrkan från 28 idag till 50 nästa sommar”, säger Johnny Warström. 

Läs fler artiklar
LÄS MER