Sök

Ftrack tar in 31 miljoner från investerare – satsar på expansion

FtrackFilmGaming

Foto: HBO / AP

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Har arbetat med succéer som Game of Thrones och Black Panther.

Med kunder som Sony, Lego, Ikea och Ubisoft har Stockholmsbolaget Ftrack lyckats locka till sig en investering på 31 miljoner kronor från Alfvén och Didrikson. Det skriver Di Digital.

Bakom bolaget hittar vi grundaren och vd:n Fredrik Limsäter som insåg att det saknades bra mjukvara för projektledning inom media när han arbetade med visuella effekter på Sony Pictures. Han grundade därför Ftrack och sedan starten har deras plattform för projektledning använts i stora produktioner som HBO-serierna Game of Thrones och Westworld, liksom Hollywood-succén Black Panther.

”Tanken är att frilansare enkelt ska kunna komma in i projektet och jobba med plattformen", säger Fredrik Limsäter till Di Digital.

Pengarna ska användas för att underlätta Ftracks globala expansion. Bolaget har i dagsläget kunder i 60 länder och flera kontor utanför Stockholm. Nu väntar satsningar inom flera delar av organisationen.

”Vi ska anställa utvecklare i Stockholm och bygga ut våra organisationer i Los Angeles och Shanghai”, säger han.

Samtidigt som Ftrack tar in pengar kliver Alfvén och Didriksons Miriam Grut Norrby och Maria Åhr in i bolagets styrelse.

Ftrack omsatte 11,5 miljoner kronor under 2017, en ökning med 36 procent från året innan. Vinsten landade på 573.000 kronor.

Läs mer