Sök

Barnmorskornas kamp mot Natural Cycles – historien om de 178 ofrivilliga graviditeterna

Natural CyclesHälsaPreventivmedel

Elina Berglund, till vänster, är medgrundare till Natural Cycles. Till höger: Breakits reporter Towe Boström som gjort granskningen.

Towe Boström

Towe Boström

Reporter

Nästan hälften av alla anmälningar om oönskade graviditeter mot p-appen Natural Cycles kommer från en och samma sjukhusavdelning, visar Breakits granskning. Samtidigt vittnar barnmorskor öppet om att de inte ser appen som ett preventivmedel – trots att appen har alla godkännanden som krävs.
Det här är historien bakom den stora stormen.

“Jag har gått igenom mycket skit och det kommer kanske ni göra också".

Elina Berglund står på startup-hubben SUP46:s scen och delar med sig av sina bästa råd till kvinnor som vill starta företag. Lokalen är fullsatt. Alla vill höra om hennes resa.

Det hela började med att Elina Berglund ville hitta ett preventivmedel som fungerade som alternativ till hormoner och kondomer. När hon gick bet bestämde hon sig för att ta saken i egna händer.

"Då läste jag om hur kroppstemperaturen varierar med menscykeln, det hade jag aldrig hört talas om förr. Så jag gjorde en egen algoritm so...

  • Pris från
  • 349 kr
  • /månad

Få tillgång till all vår journalistik – bli medlem på Breakit!

Genom att fylla i din mejl och klicka på knappen samtycker du till att Breakit sparar din e-postadress. Läs mer här om hur vi hanterar personuppgifter.

Tillgång till alla artiklar

Få det senaste först

Bli en del av vår community

  • Tillgång till alla artiklar
  • Få det senaste först
  • Bli en del av vår community

Läs mer